Een mooie startpagina op touw zetten

Er is niet veel technische kennis nodig om een startpagina dochter te maken. Vaak kunt u gratis een dochterpagina aanmaken op een startpagina website. Wanneer u op een startpagina website een gebruikersaccount aanmaakt kunt u vervolgens inloggen en een startpagina samenstellen.

Het aanmaken van een gebruikersaccount gebeurt via een aanmeldformulier op de betreffende website. Met uw gebruikersaccount kunt u vervolgens uw eigen startpagina samenstellen. Bij het aanmaken van een startpagina mag u een subdomein kiezen waarop de startpagina bereikbaar zal zijn. Meestal moet u ook een titel invoeren. Er is geen speciale vereist voor het aanmaken van een nieuwe startpagina.

Een startpagina bestaat uit rubrieken. Deze dient u eerst te plaatsen. De links worden hierin geplaatst. U mag in de rubrieken soms ook tekst en plaatjes toevoegen. Op deze manier wordt het mogelijk om reclamemateriaal aan uw startpagina toe te voegen. Op deze manier kunt u met uw startpagina extra inkomsten genereren. Meer mogelijkheden over startpagina’s vindt u in het artikel Eigen startpagina maken.

Met sommige scripts kunt u links verkopen op uw startpagina website. Is de betaling succesvol verlopen, dan ziet het script dit in veel gevallen. In veel gevallen zal dan ook de link direct worden geplaatst op de website. Als u ook zo een eigen website wilt, dan heeft u hiervoor webhosting nodig. Verder heeft u een startpaginascript nodig om op deze hosting te installeren. Het biedt een stuk meer zekerheid want bij de website van derden weet u niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan. Zo zit u ook niet vast aan een voorwaarde omtrent het minimum aantal links op uw pagina. U kunt dan zelf alles over de inrichting van de website zelf beslissen.